Egész napos élmény a Szent László Látogatóközpont
2023. augusztus 10. írta: Bartha Tibor

Egész napos élmény a Szent László Látogatóközpont

lato00.jpgGyőr egyik nevezetessége a jelent és a múltat szépen ötvözve kínál remek kultúrális szórakozást.

Szent László ereklyetartója a magyar örökslg egyik legszebbje, ami egy közel 600 éves ötvösművészeti remekműbe van elhelyezve. A Szent Király - Magyarország egyk legjelentősebb szakrális tárgyának - hermája a Héderváry-kápolnában lehet megnézni, a belépés ingyenes.lato01a.jpg

A Püspökvár-Toronykilátó nem csak azért figyelemreméltó hely, mert az államalapítás korában épült vár Magyarország egyetlen középkori eredetű főpapi rezidenciája, hanem azért is, mert a 40 méter magas toronyból páratlanul szép kilátás nyílik Győr barokk belvárosára is.

Akik szeretik a patinás és szép kiállításokat, azoknak érdemes megnézni Magyarország legnagyobb területű egyházi gyűjteményét is, amely a Győri Egyházmegye történeti emlékeit, felbecsülhetetlen értékű műtárgyait, dokumentumait, továbbá Szent László királyunk arcrekonstrukcióját is bemutatja.lato03.jpg

A Képtalanházban az erekléyk vonzásába kerülhetünk, s többek között egy igazi kuriózumra, egy XIV. századi könyvritkaságra is rálelhetünk, amely a mai napig is jó állapotban maradt fent.

Ha pedig eleget kultúrálódtunk és nzelődtünk, akkor zarándokpihenő kényelmes helyet jelent a "megfáadt vándoroknak", ahol az egész napos program után kicsit felfrissülhetünk.lato02.jpg

A Szent László Látogatóközpont, nem csupán egy remek kikapcsolódás a családnak, de bepillantást is nyerhetünk hosszú évszázadok remekeibe és megőrzött kincseibe.

Akik szeretnének többet is tudni a Látogatóközpontról, érdemes felkeresni a központ honlapját, amelyet ezen a webcímen lehet megtalálni.

Képek: Szent László Látogatóközpont Facebook oldala

Ha tetszik a cikk, kövess minket a Facebookon is!

A bejegyzés trackback címe:

https://szentlaszlooroksege.blog.hu/api/trackback/id/tr9618189815

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása