Határtalan jókedv a 12. Szent László Napokon
2024. július 08. írta: Bartha Tibor

Határtalan jókedv a 12. Szent László Napokon

kov.jpgAz előrendezvényekkel együtt kilenc nap, mintegy száz esemény, nagyjából 50 ezer résztvevő – összegezték a szervezők a június 24–30. között, "Határtalan fesztivál” mottóval Nagyváradon tartott 12. Szent László Napok mérlegét.

A Szent László Napok ezúttal is sokakat bevonzott a nagyváradi várba, főként a fesztivált csúcsra járató hétvégén pezsdült fel az élet a középkori falak között. A pénteki nap az esős időjárás miatt kicsit nehezen indult be, de Deák Bill Gyula koncertjére már elvonultak a viharfelhők, és semmi sem akadályozta, hogy fantasztikus élményben legyen részük a fesztiválozóknak.

Az égiek szombaton és vasárnap is gyönyörű időt biztosítottak, így tényleg a határtalan jókedvé volt a főszerep: a délelőtti órákban főként a legkisebbeket, délután-este pedig minden korosztályt megcélzó események várták az érdeklődőket.

A már említett sztárvendégeken kívül fellépett Kowalsky meg a Vega, volt ABBA Tribute Show, és felcsendültek Máté Péter és Cserháti Zsuzsa slágerei is Mahó Andrea, Miller Zoltán és Vágó Bernadett előadásában.

Zenekarával, a Fényerővel érkezett a fesztivál színpadára Molnár Levente világhírű operaénekes, a gyermekeket pedig számos izgalmas kaland mellett Tompeti és Barátai várták, Mosó Masa mosodája címmel pedig a Veronaki zenélt a legkisebbeknek, illetve a nosztalgiázni vágyó "nagyobbaknak”.

A helyi zenekarok közül színpadra állt a Stevie Ker, a Hakeshet Klezmer Band és a Rius & The Band. Üde színfoltjai voltak a fesztiváli kavalkádnak a Pavane Zászlóforgatók, a Pavane Táncegyüttes és a Renaissance Consort közös bemutatója pedig igazi középkori időutazásra invitált, de huszárokkal is lehetett fotózkodni a Hungarikumokat bemutató sátor környékén és idén újra volt lovas program is.

Kiemelt és közönségmágnes eseménye volt a 12. Szent László Napoknak a Hargita Nemzeti Székely Népi Együttes Boldogasszony tenyerén című előadása, amelyet a nyitógálán láthattak az érdeklődők, illetve a Kecskeméti Katona József Színház Az Ég tartja a Földet – Erzsébet, a szerelem szentje című musicalje, A Szent László Napokat záró hétvégén Wittner Mária szabadságharcos életét bemutató kiállítást is megtekinthettek az érdeklődők amit még egészen július 12-ig lehet látni a Partiumi Keresztény Egyetem Teleki (Városháza/Primăriei) utcai épületében.

Forrás: kronikaonline.ro

Kiemelt kép: szentlaszlonapok.ro

Ha tetszik a cikk, kövess minket a Facebookon is!

A bejegyzés trackback címe:

https://szentlaszlooroksege.blog.hu/api/trackback/id/tr2018442935

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása