A nagyváradi várba kerülhet Szent László szobra
2018. október 28. írta: Bartha Tibor

A nagyváradi várba kerülhet Szent László szobra

var1.jpgAz RMDSZ inditványát - ha némi késlekedéssel is - de elfogadta a nagyváradi helyi tanács, így ott lehet majd újra szobra a szent királynak, ahol ő egykoron nyugodott.

A nagyváradi helyi tanács megszavazta Roman Ciorogariu ortodox és Demetrie Radu görögkatolikus püspök egész alakos szobrainak a köztérre helyezésére vonatkozó határozattervezetet.

A két szobor a Szent László térre kerül majd a Holdas templom és a Szent Miklós katedrális elé. A napirendi pont vitáján az RMDSZ-es Pető Dalma felvetette a tervezet kiegészítését azzal a kitétellel, hogy Szent László szobrát is helyezzék ki a váradi várban.

Erre reagálva Ilie Bolojan polgármester elmondta, hogy a római katolikus egyházmegye benyújtott egy kérelmet a városházára egy lovas Szent László szobor felállításáról a várban. Az önkormányzat már elvi beleegyezését is adta erre a kérelemre, mivel azonban jelenleg a várfalak és a bástyák felújítási projektjét bonyolítja az önkormányzat, azért a szobor kihelyezését elnapolták.

Amint viszont elkészül a várfalak felújítása, semmi akadálya nem lesz immár a szobor kihelyezésének. A polgármester magyarázata meggyőzte az RMDSZ-frakció tagjait, akik ezek után eredeti formájában megszavazták a két püspök szobrának kihelyezésére vonatkozó határozattervezetet.

Forrás: biharinaplo.ro

A bejegyzés trackback címe:

https://szentlaszlooroksege.blog.hu/api/trackback/id/tr7614328143

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása