Szent László szobrot avattak Szentjobbon
2018. október 02. írta: Bartha Tibor

Szent László szobrot avattak Szentjobbon

szentjobbszonbor01.jpgNagyváradtól mintegy 40 km-re északkeletre, a Berettyó jobb partján fekvő település egykori királyunk szobrával gyarapodott.

A Nagyváradi Római Katolikus Egyházmegyéhez tartozó Szentjobbon a község központi parkjában leplezték le és áldották meg szeptember 16-án Szent László fából faragott szobrát.

Az eseményen megjelentek és beszédet mondtak a helyi közélet személyiségei, valamint a Szent Lázár Történelmi Katonai Ispolyos Rend Magyarországról érkezett képvoselői.

A szobrot - a szalárdi Sipos Béla, illetve a budapesti Steinbach Sándor alkotását - Zatykó Jácint és Cseke Attila leplezték le. Májernyik Mihály áldotta meg, áldását adta rá Ledánné Joó Katalin református lelkésznő is.

Forrás: keresztény élet

A bejegyzés trackback címe:

https://szentlaszlooroksege.blog.hu/api/trackback/id/tr4914277803

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása