Főpásztori áldás a segesdi Szent László-templom restaurált oltárára és új orgonájára
2019. szeptember 28. írta: Bartha Tibor

Főpásztori áldás a segesdi Szent László-templom restaurált oltárára és új orgonájára

foolttarszentlaszlo.jpgSzeptember 15-én Varga László kaposvári megyéspüspök megáldotta a Somogy megyei Segesd község Szent László-plébániatemplomának restaurált főoltárát és az újonnan elkészült orgonát, írja a magyarkurir.hu.

Az ünnepi szentmise homíliájában a főpásztor arra biztatott, hogy a Fájdalmas Szűzanya emléknapján szemléljük a Szűzanyát, aki követte Krisztust. „Aki utánam akar jönni – mondja Jézus –, az tagadja meg önmagát, vegye fel keresztjét mindennap, s kövessen engem.” A Szűzanya a feltámadás hitével tudott végigmenni Jézussal a keresztúton, példát adva nekünk.

Minket is a tanítványságra, a követésre hív Jézus. Arra, hogy legyünk az Ő tanítványai és követői, miközben emlékezünk a Szűzanyára. Imáinkban kérve a segítségét, kövessük példáját! Legyünk Krisztus követői, tanítványai! Ha erre igent mondunk, akkor ezen az úton példánk és segítőnk lesz Mária abban, hogy miként kell megtagadni, kiüresíteni magunkat, s hogy miként vegyük fel a Krisztus-követés keresztjét, s hogy mit jelent a feltámadás hitében végigjárni a saját keresztutunkat. Köszönjük meg a Szűzanya példáját, hűségét – kérve közbenjárását, hogy legyünk bátrak igent mondani Krisztus követésére, vállalva a tanítványságot, s mindazt, ami ezzel együtt jár – buzdított szentbeszédében Varga László püspök.

A szentmisén Kóré Mihály plébános hálát adott az elkészült munkáért, és Isten áldását kérte mindazokra, akik közreműködtek benne.

Ha tetszik a cikk, kövess minket a Facebookon is!

Ünnepi beszédében Soltész Miklós egyházi, nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelős államtitkár Segesddel kapcsolatban arra emlékeztetett, hogy a tatárjárás után IV. Béla innen alapította újra az országot; több mint egy évtizedig innen működött a kancellária, a király innen adott ki olyan leveleket, melyek újra elindították az ország életét.

A bejegyzés trackback címe:

https://szentlaszlooroksege.blog.hu/api/trackback/id/tr415163390

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása