Országos szakmai vetélkedőt nyertek a debreceni Szent László-iskola tanulói
2018. október 16. írta: Bartha Tibor

Országos szakmai vetélkedőt nyertek a debreceni Szent László-iskola tanulói

sztlaszlodebrecen.jpegElőször vettek részt a hatodik alkalommal megrendezett, szakgimnáziumok számára meghirdetett országos egészségügyi vetélkedőn a debreceni Szent László Görögkatolikus Gimnázium, Egészségügyi Szakgimnázium és Szakközépiskola tanulói Vácon.

A váci Selye János-iskolában tizenkilenc csapat mérte össze tudását. A tanulók elméletben és gyakorlatban is számot adhattak arról, hogy a csecsemőt vészhelyzetben hogyan kell ellátni, milyen legyen az igazi ápoló-beteg kapcsolat, hogyan tudják hatékonyan gondozni a fogyatékkal élőket. A szakmai zsűri előtt be kellett számolni a természetes gyógymódok szerepéről és a betegmegfigyelés szakszerű ellátásáról is. A feladatok között nagy hangsúlyt kapott az anatómia és a latin nyelvi ismeretek, de az ágyában fekvő beteg ágyneműcseréje is. A Szent László-iskola tanulói, Horváth Szabina, Kiss Kinga, Haga Fruzsina, Hajduk Nikolett és Bíró Leila első helyezést értek el a versenyen.

A csapat már a találkozó előtti nap Vácra utazott, így volt lehetőségük a várost megismerni. A fiatalok elmondták: sok pozitív élménnyel és tapasztalattal gazdagodtak, hiszen nemcsak versenyzőként, hanem csapatként is jól teljesítettek.

A felkészülésben nagy segítségükre voltak tanáraik, Pappné Gyöngyösi Éva, Szenes Mihályné, Tóth Andrásné, Komaság Tímea, Tálas Lászlóné, Hajdúfiné Imre Éva, Sarkadiné Szurkos Margit és Gargya Margit. A pedagógusok szabadidejüket áldozták fel azért, hogy minél több tudást adjanak át a lányoknak. „A legnagyobb köszönet Török Imre tanár úrnak jár, hiszen a megmérettetés előtt, és Vácon is végig támogatott és biztatott – tették hozzá a lányok. – Urbán Evariszt atya pedig lelki segítségnyújtást, hatalmas erőt adott az utazás és a verseny alatt is.”

Fotó és forrás: Hajdúdorogi Főegyházmegye

A bejegyzés trackback címe:

https://szentlaszlooroksege.blog.hu/api/trackback/id/tr6514305311

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.